Na een borstoperatie zijn alle spieren zwaar aangedaan en kan de arm vaak moeilijk bewogen worden. De meeste vrouwen hebben na de medische behandelingen (naast vermoeidheid en depressiviteit) ook pijn in de arm, krachtvermindering, oedeem, verminderde ‘Range of Motion’ en afname van de schouder-arm functie.

Pilates oefeningen blijken een goede aanvulling te zijn op de therapeutische aanpak.

Met het gebruik van de rompspieren kan er veel meer beweeglijkheid komen in het hele lichaam en kan er rustig begonnen worden met het herstellen van de spieren in de borst, arm en schoudergebied.

Deze Personal Training is bedoeld voor diegene die aan het revalideren of herstellen zijn van borstkanker.
Het wordt op een zeer rustig niveau gegeven, met veel aandacht voor de juiste houding en het versterken van het verzwakte lichaamsdeel. Ook ontspanning staat centraal in de les om weer energie te krijgen, waardoor het lichaam beter kan herstellen. Op een heel beheerste manier kom je weer in beweging.

Het is alweer 4 jaar geleden dat ik diagnose borstkanker kreeg en 3 jaar na alle behandelingen. Ik was behalve mijn haar ook alle kracht kwijt. Halverwege de trap moest ik even uitrusten. De eerste wandeling was van de bank naar de voordeur. Pilates heeft me geholpen mijn kracht terug te krijgen. Op een tempo en niveau dat paste bij mijn energie op dat moment. Ik zal nooit meer op hetzelfde niveau komen als 4 jaar geleden, maar ik kan nu wel alles weer wat ik wil. Dankzij Pilates. Het is echt voor iedereen!!!!
-Marrie-