Mijn naam is Sandra te Poel, gecertificeerd Pilatestrainer en ademcoach.

Naast Pilates, Balance en Power (BodyPump) op sportscholen, geef ik ook authentieke Pilates als personal trainer en in Small Groups (zowel live als online).


In 2002 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met Pilates. En nog steeds ben ik elke dag ontzettend blij dat dit op mijn pad is gekomen.

Ik had erg veel last van mijn onderrug, had een staand beroep en liep veel. Doordat ik Pilates ben gaan doen, verdwenen mijn rugpijnklachten, en al best snel! Fantastisch! Mijn houding verbeterde, ik voelde me sterker, het bewegen ging soepeler en ik werd me steeds bewuster van mijn eigen lichaam.

Op de sportschool waar ik trainde, werd me op een gegeven moment gevraagd of ik interesse had om een Pilates-opleiding te gaan volgen zodat ik de lessen kon gaan overnemen. Met beide handen heb ik deze kans aangegrepen en met enorm veel plezier! Na de eerste opleiding wilde ik meer; ik volgde meer opleidingen, trainingen, cursussen en workshops en nog steeds leer ik bij. Het blijft fascinerend en zo mooi.
Hoe fijn is het als de mensen naar je toe komen na de les om je te vertellen dat ze zich zo goed voelen door Pilates. Daar word ik ontzettend blij van!

Ik volg al een tijd Pilates lessen bij Sandra, zowel in de zaal als online.

Kenmerkend voor Sandra is, dat zij ervoor zorgt dat je letterlijk met je aandacht en concentratie bij de oefeningen, je lijf en je ademhaling blijft. Dit doet ze door je stap voor stap mee te nemen door een oefening heen. Ze benoemt alles wat je moet doen en voelen op een fijne ontspannen manier. De lessen vliegen voorbij.

Daarnaast let Sandra ook goed op of de oefeningen door iedereen goed uitgevoerd worden en stuurt ze op een fijne manier bij als dat nodig is. Zij weet zelfs online zoomlessen zo te geven dat het bijna lijkt alsof ze naast je staat. Dat zij zelfs vanaf een scherm kan zien dat ik niet goed dooradem, vind ik echt heel knap!

– Mieke –